scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Michael Schumacher zal morgen bij de Grand Prix van Hongarije...

Gepubliceerd op 09 augustus 1997 door

Michael Schumacher zal morgen bij de Grand Prix van Hongarije starten vanaf pole position. De Duitser regeerde vanaf het begin van de training en wist zijn tijd halverwege de training nog verder buiten bereik van de concurentie te zetten. Jos Verstappen trainde de 18e tijd. Onze landgenoot kon zijn tijd van vanmorgen met een seconde verbeteren waardoor hij op 1m17.095 terecht kwam. Jos verklaarde in zijn derde van de vier snelle runs vandaag een nagenoeg perfecte ronde te hebben gereden. Hij zei: "Ik denk niet dat er nog meer in zat vandaag. De auto voelde goed aan en we hebben wat kleine veranderingen aan de setup gedaan. Wat morgen betreft: het zal moeilijk worden in de race maar ik hoop bij de start al een paar plaatsen goed te kunnen maken. Met de warme weersomstandigheden die we hier hebben zullen er wel de nodige uitvallers zijn."

Mika Salo was vier tienden langzamer dan zijn Nederlandse teamgenoot en zal morgen als 21e op de startgrid staan. De Fin had nog een akkefietje met Jacques Villeneuve te verwerken. Villeneuve kwam Salo tegen in een snelle ronde hetgeen hem zijn snelle rondje koste. De volgende ronde betaalde Villeneuve met gelijke munt terug door Salo dwars te zitten op zijn snelle ronde.
De verassing van vandaag was Damon Hill. De regerend wereldkampioen trainde zichzelf naar de 3e tijd. Wat verder nog opviel was dat Johnny Herbert en Rubens Barrichello tot op de duizenste van een seconde exact dezefde tijd reden. De reden dat Herbert voor Barrichello staat is dat de Brit zijn tijd eerder in de sessie zette.

Voor het complete overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.