scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Meer over Red Bull

Gepubliceerd op 08 oktober 2001 door Marc van Beelen

Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz erkende al enige tijd geleden dat de Amerikaanse markt nog 'de enige open plek op de Red Bull landkaart' was. "Met onze marketing focussen wij ons primair op Amerika maar ik denk niet dat Formule 1 een juist platform voor Amerika is", aldus Mateschitz. "NASCAR of ijshockey is veel effectiever en daarmee kunnen wij veel sneller ons doel bereiken.” Als de recente ontwikkelingen inderdaad kloppen denk Mateschitz misschien met Amerikaanse coureurs zijn doel te kunnen bereiken. Het probleem is echter dat er, hoewel er een aantal initiatieven zijn om Amerikaans racetalent te laten rijpen, deze kandidaten nog niet voor het grote werk klaar zijn.

Ondanks dat Red Bull/Mateschitz als een belangrijke aandeelhouder in het Sauber Grand Prix team in de boeken te vinden is, schijnt hij daar toch niet erg gelukkig mee te zijn. Zo zou hij geen stemrecht hebben waardoor Peter Sauber kan beslissen wie en wat hem goeddunkt.

Amerika is belangrijk voor Red Bull, dat blijkbaar marktleider Coca Cola het leven zuur wil maken. Mateschitz vindt dat Amerika de belangrijkste markt is voor merchandising. "Verder zijn Amerikaanse bedrijven de sterkste Formule 1 sponsors, maar het belangrijkste is dat ik voor mijn intitiatieven de volledige steun heb van Bernie Ecclestone", aldus de Oostenrijker. De tijd zal het leren.