scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gerhard Berger over Juan Montoya: “dit is nog maar een begin”

Gepubliceerd op 05 oktober 2001 door John ter Meer

Gerhard Berger, de man die het allemaal voor het zeggen heeft bij BMW Motorsport, heeft een waarschuwingssalvo afgevuurd door te zeggen dat “Montoya dezelfde dominantie ten toon kan stellen als Michael Schumacher de laatste twee jaar deed”.
Berger is duidelijk overtuigt dat Juan Pablo Montoya “met de hulp van Williams en de BMW machine volgend jaar veel meer races kan winnen. Hij is een duidelijk natuurtalent, heeft een uitstekende controle over de auto maar op het ogenblik kan hij nu nog niet ieder raceweekend de 100% er uit halen. Om het optimum te bereiken heeft hij meer tijd voor nodig.”
op sommige circuits hebben wij gezien dat hij fantastisch werk verrichtte maar op andere banen ging het minder omdat niet alles compleet was en geen goede balans in het chassis vond”.
“Vergeet niet dat voor hem sommige circuits nieuw waren en ook was het team relatief nieuw voor hem. Ik denk dat wij allemaal eigenlijk vergaten hoe kort hij nog maar in Formule 1 aanwezig is. Volgend jaar en daarna gaat Montoya zeker meer races winnen”.