scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sato en Jordan

Gepubliceerd op 05 oktober 2001 door John ter Meer

Takuma Sato, de winnaar van de Masters race op het circuit van Zandvoort en de man die het ook het Britse Formule 3 kampioenschap on zijn naam zette, lijkt op koers voor een stoel bij Jordan Grand Prix. Op het ogenblik is Sato in Tokyo, uiteraard voor de komende Japanse Grand Prix maar de komende week zal hij in gezelschap van Jacques Villeneuve een demonstratie door de straten van Tokyo rijden.
De Britten hopen natuurlijk dat ‘hun’ Justin Wilson die dit jaar F3000 kampioen werd, naar het team van de man uit Dublin zal gaan. Daar lijkt weinig kans op. Sato die in zijn studietijd een rappe wielrenner was, is een echt talentvolle coureur die terecht steun van Honda krijgt. Ervaring deed hij dit jaar als testrijder voor BAR op. Zoals bekend zal Honda zich in de toekomst slechts één team van motoren voorzien en daar kan Sato van profiteren.
Eddie Jordan zei dat “er op het ogenblik een aantal talentvolle coureurs rondlopen. Wie de beste van deze talenten is kan op het ogenblik moeilijk met zekerheid gezegd worden. De vraag is wie Michael Schumacher het leven moeilijk kan maken, daar hebben wij een nieuwe rijder voor nodig”.
Takuma begon relatief laat aan zijn autosport carrière. De nu 24 jarige Japanner reed pas op negentienjarige leeftijd zijn eerste (Formule Opel Lotus) race.