scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Nieuwe motoren komen er aan

Gepubliceerd op 05 oktober 2001 door John ter Meer

De eerste 2002 specificatie Formule 1 motoren kwamen deze week voor het eerst in actie. BMW testte hun nieuwe V10 op het circuit van Barcelona. Volgens echte kenners is dit momenteel de sterkste van alle (2001) motoren met een geschat vermogen van rond de 850 pk. De nieuwe motor zal niet veel meer vermogen hebben maar het blok is aanzienlijk kleiner en lichter.
Ook Ilmor Engineering is bijna klaar met de nieuwe Mercedes motor. In de pubs in de buurt van Northampton wordt gefluisterd dat de compleet nieuwe motor weer een hoek van 90 graden heeft nadat het blok dit jaar een hoek van 75 graden had. Een grotere V-hoek helpt om een nog beter zwaartekracht punt voor de gehele auto te bereiken.
Blijkbaar hoe groter de V-hoek hoe meer kans op vibratie. Renault heeft gekozen voor een V-hoek van 110 graden en schijnt het vibratie probleem te hebben opgelost.
Ook Honda werkt aan een compleet nieuwe krachtbron. Deze motor heeft al op de proefstand in Japan gedraaid maar uiteraard zijn de Honda mensen uiterst voorzichtig met verdere mededelingen.