scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Di Montezemelo schudt Formule 1 wakker

Gepubliceerd op 03 oktober 2001 door Eric Berendsen

Ferrari baas Di Montezemelo had vorige week veel kritiek op passiviteit die tijdens een Formule 1 race op de baan plaatsvindt. "Verder begrijp ik heel goed dat Formule 1 wereldwijd de vleugels uitslaat met races in Rusland en China. Maar dit mag niet te koste gaan van de twee Grand Prix races die in Italië plaatsvinden”, vindt hij.

Di Montezemelo deed deze uitspraak tijdens de autotentoonstelling in Frankfurt waar behalve Fiat ook BMW, DaimlerChrysler, Ford en Renault aanwezig waren. Al deze ook in Formule 1 aanwezige autofabrikanten vergaderden over een eventuele afscheiding van de huidige Formule 1 structuur.

“Ecclestone heeft excellent werk gedaan”, meende Di Montezemelo. “Toen hij het nog voor het zeggen had waren wij het er allemaal over eens om de zaken te laten zoals die waren. Toen Bernie zijn winkel verkocht begonnen echter de problemen.” Toch wil de president van Ferrari niet echt van de huidige structuur af maar heeft wel problemen met Kirch Media, de nieuwe eigenaar van Formule 1 Holdings. "Ik wil de Formule 1 onder druk zetten zodat er duidelijkheid komt. Wat snel moet gebeuren is dat budgetten verhoogd worden, tegenovergesteld zelfs want ik denk dat er bezuinigd moet worden. En op de baan moeten de coureurs weer inhalen want op het ogenblik is de Formule 1 saai. Ik wil interessante races."