scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Indianapolis: 200x Alesi

Gepubliceerd op 23 september 2001 door

Wanneer Jean Alesi bij de komende Amerikaanse Grand Prix zijn raceauto op de startgrid plaatst dan zal het de tweehonderdste keer zijn dat hij aan een Formule 1 race deelneemt. Daarmee wordt hij lid van een exclusieve club, want slechts Ricardo Patrese (256), Gerhard Berger (210), Andea de Cesaris (208) en Nelson Piquet (204) reden meer races.

“De laatste twaalf jaar zijn ongelofelijk snel voorbij gegaan”, vindt Alesi. “Over deze mijlpaal heb ik een goed gevoel en ik meen toch het één en ander bereikt en meegemaakt te hebben. Ik kan dit niet in een paar woorden samenvatten, zelfs een dik boek zou nog niet genoeg zijn om het allemaal te memoreren. Helaas ben ik ook ooggetuige geweest van een aantal nare situaties en grote crashes. Daarom ben ik eigenlijk het meest dankbaar dat een groot ongeluk me tot dusver bespaard is gebleven.”

“Eddie Jordan was verantwoordelijk voor mijn Grand Prix debuut bij Tyrrell. Nu ik in mijn nadagen als Formule 1 coureur zit is het bijzonder dat dit jublileum plaatsvindt bij Eddie Jordan. Het is een beetje alsof ik thuiskwam, bijna een droom die uitkwam en een cirkel die gesloten werd. Ik ben nog altijd net zo gepassioneerd als toen ik begon. Ik denk dat die passie me zo'n lange tijd in de Formule 1 heeft gehouden. Ik hoop dan ook dat ik mijn carrière bij Jordan Grand Prix kan afsluiten.”

Slechts één keer won Jean Alesi een Grand Prix. Dat was in 1995 met een Ferrari in Canada. Alesi reed voor Tyrrell (1989-90), Ferrari (1991-95), Benetton (1996-97), Sauber (1998-99) en begon vorig jaar bij Prost maar rijdt vanaf de Hongaarse Grand Prix bij Jordan.