scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Raikkonen: waarheen?

Gepubliceerd op 04 september 2001 door Bianca Zoon

De Italiaanse media blijven speculeren over de toekomst van Kimi Raikkonen. Er zou al een deal zijn tussen Sauber en Ferrari om Raikkonen bij de Italiaanse renstal onder te brengen waardoor Sauber van Ferrari diensten verzekerd blijft.

Anderen beweren weer dat Raikkonen’s onmiddellijke toekomst bij McLaren ligt om daar Häkkinen te vervangen indien deze de Formule 1 voor gezien zou houden. De Italianen gaan zelfs zo ver door te beweren dat Mercedes een tweede team motoren gaat leveren in ruil voor Raikkonen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat, gezien de ervaring uit het verleden, Mercedes motoren aan Sauber levert. Aan de andere kant is Peter Sauber niet erg gelukkig met het feit dat zijn auto’s met motoren rijden die reeds een jaar oud zijn. Daar komt nog bij dat politiek een grote rol speelt in de Formule 1. Een voorbeeld: in Spa was te horen dat de puissant rijke Quandt familie, grootaandeelhouder bij BMW, de aandelen Formule 1 holding van EM.TV gaat overnemen. Wat dat met Raikkonen te maken zou hebben? Daar kunnen wij vandaag ook geen exact antwoord op geven maar dat er ruilhandel gedaan wordt weet iedereen. Raikkonen kan deel uitmaken van een ruil om betere of gratis ter beschikking gestelde motoren te krijgen.

McLaren heeft in België de 2002-rijders niet aangekondigd. Het enige dat Ron Dennis te melden had was dat hij exact weet wie er volgend jaar voor McLaren zal rijden en dat hij zich geen enkele zorgen maakt. Het blijft dus nog even koffiedik kijken.