scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Enge als vervanger van Burti?

Gepubliceerd op 03 september 2001 door Jo Vleugels

Ondanks alle positieve berichten over de gezondheid van Luciano Burti is er een grote kans dat Tomas Enge de Braziliaan bij de Italiaanse Grand Prix gaat vervangen. Burti blijft onder observatie en de doktoren menen dat wanneer hij binnen korte tijd weer een mega klapper krijgt te verwerken er een grote kans op blijvend hersenletsel is.

Prost heeft enigszins de tijd met het maken van een definitieve beslissing. Behalve Enge staan ook F3000 coureur Stephane Sarrazin en F3 rijder Jonathan Cochet, de winnaar van de Masters race 2000 op het circuit van Zandvoort, klaar om in te springen. Echter, deze twee coureurs hebben praktisch geen Formule 1 ervaring. Ook werd er vandaag gefluisterd dat de Catalaan Oriol Servia, die momenteel in het CART kampioenschap rijdt, op de lijst van eventuele vervangers zou staan.

Het voordeel in het geval van Enge is dat er een een flinke zak sponsorgeld voorradig is en dat hij paraat is om onmiddellijk drie dagen op het circuit van Magny Cours, ter voorbereiding van een eventueel Grand Prix debuut, te kunnen testen. Tenslotte presteerde hij dit jaar goed in het F3000 kampioenschap. Het gaat hier om een eventuele eenmalige rit voor de man uit Tsjechië. Uiteraard zou het voor het team van Prost ook een goede zet zijn, want de komst van Enge betekent dat er voor het eerst een coureur uit het voormalige Oostblok aan de start verschijnt, iets dat de kijkcijfers veel goeds doet en het team zeer veel publiciteit oplevert.