scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Montoya pakt pole: Jos buiten de 107 procent

Gepubliceerd op 01 september 2001 door Dennis Visser

Door een hele snelle ronde neer te zetten aan het einde van de kwalificatiesessie, op een vrijwel droge baan, heeft Juan-Pablo Montoya vier coureurs buiten de 107 procent van de pole-tijd gebracht: Jos Verstappen, Fernando Alonso, Enrique Bernoldi en Tarso Marques. Aangezien er hier echter sprake is van buitengewone omstandigheden, door een sterk opdrogende baan schoten de tijden ineens naar beneden, zal de wedstrijdleiding naar alle waarschijnlijkheid besluiten dat alle coureurs gewoon aan de race mogen deelnemen.
Ralf Schumacher start als tweede, Michael Schumacher (op 2,6 seconden!) als derde. Jos kwam in een moeilijke kwalificatiesessie niet verder dan de negentiende tijd. Hij reed al zijn runs op intermediates, helaas met weinig succes. Aan het einde van zijn laatste run bleek er te weinig brandstof over te zijn om nog een extra ronde te rijden. Iets waar andere coureurs wel van konden profiteren: Heinz-Harald Frentzen wist zijn Prost-Acer bijvoorbeeld op de vierde (!) plaats te zetten.

Later vanmiddag hopen we een reactie van Jos op de kwalificatie te plaatsen, evenals de bevestiging dat Jos morgen gewoon mag starten.