scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Minardi rijdt Asiatech

Gepubliceerd op 30 augustus 2001 door

Minardi heeft bekendgemaakt dat er volgend jaar Asiatech motoren achter in het chassis geïnstalleerd gaan worden. Welke naam op het kleppendeksel van de voormalige Peugeot Formule 1 motoren te lezen zal zijn is nog niet duidelijk maar dat zou Proton kunnen worden. Proton is een Maleisische autofabrikant die op een dergelijke manier haar imago hoopt op te vijzelen. Een andere mogelijkheid zou Lotus kunnen zijn, want dit merk is in bezit van Proton.

Het management van Minardi besloot tot deze stap omdat zij meent dat de motoren de laatste tijd aanzienlijk verbeterd zijn. Het lijkt er op dat Asiatech Minardi-baas Paul Stoddart heeft weten te overtuigen dat de motoren beter zullen presteren door in 2002 een aantal modificaties door te voeren. Wat natuurlijk ook helpt is dat voor de levering van deze motoren geen betaling nodig is.

Een ander interessant aspect is dat een ander team, Prost Grand Prix, zeer waarschijnlijk met Ferrari doorgaat. De bevestiging hiervan zal waarschijnlijk in België plaatsvinden. Als Prost geen sponsor weet te vinden die de benodigde $25 miljoen betaalt voor de Ferrari-achterkant dan is de Diniz familie paraat om hier een cheque voor uit te schrijven. Dit gebeurt echter alleen in ruil voor meer aandelen Prost Grand Prix – iets wat Alain Prost tegen elke prijs hoopt te vermijden.