scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rahal baalde van ‘CYA’ bij Jaguar

Gepubliceerd op 29 augustus 2001 door Marc van Beelen

Wat nog niet zo lang geleden gold als een succesformule –de samenwerking tussen Bobby Rahal en Niki Lauda- is geëindigd als een mislukking. Rahal is terug naar Amerika en is onmiddellijk begonnen om zich op zijn CART team te concentreren. Toch had hij vandaag nog tijd om zijn hart luchten. “Na alle politieke Formule 1 spelletjes is het verfrissend om weer terug te zijn”, begon hij. “Toen ik bij Jaguar kwam constateerde ik dat bij een groot deel van het personeel het ego het belangrijkst was en er heerste een ‘CYA’ (cover your ass) mentaliteit. Niki en ik hadden duidelijk een andere mening over de te varen koers. Het is onmogelijk om twee kapiteins op een schip te hebben. Ik ben eigenlijk verbaasd dat hij en ik een totaal andere aanpak van zaken hadden”.

Zijn voormalige Oostenrijkse tegenpool Lauda liet eerder doorschemeren dat Rahal niet de juiste man was en teveel een outsider voor de positie waarvoor hij was aangetrokken. “Het verschil in werkwijze tussen CART en Formule 1 is te groot. Ik ga op korte termijn ons team eens goed doorlichten en kijken welke middelen mij ter beschikking staan. Dit moet eerst gebeuren alvorens er kritieke beslissingen voor de toekomst gemaakt kunnen worden.”

Lauda is bijzonder geïrriteerd over de conservatieve (technische) aanpak bij Jaguar Racing. “Ik ben nu echt bij de ontwikkeling van het nieuwe chassis betrokken en als er volgend jaar geen succes komt dan ligt de verantwoordelijkheid bij mij.” Over het laatste zijn Rahal en Lauda het in elk geval eens. Rahal: “ik ben eigenlijk maar over één ding teleurgesteld en dat is dat ik niet meer met de ontwerpers Steve Nichols en Mark Handford kan samenwerken.”