scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Yoong vanaf Monza bij Minardi

Gepubliceerd op 27 augustus 2001 door John ter Meer

Na een tweedaagse test op het circuit van Mugello in Italië met European Minardi, heeft de FIA besloten Alex Yoong een superlicentie te geven. Hiermee heeft de 25-jarige Maleisiër uit Kulala-Lumpur het voor elkaar om vanaf de Grand Prix van Monza Tarso Marques te vervangen voor de rest van het seizoen.
“Ik ben heel erg blij, vooral voor mijn land. Ik ben de eerste Maleise Formule 1-coureur, daar heb ik gewoon geen worden voor en ik kan niet wachten tot mijn eerste Grand Prix”, aldus een opgewonden Yoong.

Teambaas Paul Stoddart ziet de impact van de entree van de jongeman in de Formule 1 nog verder gaan: “Alex heeft niet alleen de hoop van Maleisië op zijn schouders, maar van heel Zuid-Oost Azië. Formule 1 zal in dit werelddeel profiteren van Alex’ aanwezigheid. Het moet trouwens gezegd worden dat dit nooit van de grond was gekomen zonder de steun van de regering van Maleisië en in het bijzonder het Ministerie van Jeugd en Sport en de steun van de Magnum Corporation. Onze gezamenlijke plannen gaan verder dan Alex. We zijn bezig met een ‘Race Academy’ waar we over een paar maanden meer over kunnen vertellen.”

Braziliaan Tarso Marques zal na Spa plaats moeten maken voor Yoong. Stoddart: “We willen Tarso bedanken voor zijn inzet en teamwork. Hij blijft bij ons als testrijder en reserverijder en werkt als zodanig mee aan de ontwikkeling van de wagen voor 2002.”