scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Explosiegevaar bij Jaguar Racing

Gepubliceerd op 21 augustus 2001 door Martin Zoon

Deze week wordt er explosief nieuws verwacht uit het Jaguar Racing kamp. Naar verluidt gaan Bobby Rahal en Niki Lauda niet echt tegelijkertijd door één bocht en bronnen vermelden dat de Amerikaan het onderspit gaat delven. Een van de redenen waarom Rahal Formule 1 voor gezien zou houden is de deal die Lauda met Tom Walkinshaw voor de levering van motoren voor het komende seizoen deed.

Lauda, de voorzitter van de Premier Automotive Group waartoe Cosworth behoort, moet inkomen genereren om quitte te kunnen spelen. Rahal echter wil dat Cosworth en de andere Premier Automotive Group bedrijven zich volledig op de activiteiten van Jaguar Racing concentreren. Of Rahal inderdaad opgeofferd wordt is nog maar te bezien want zijn aanstelling werd geaccodeerd door niemand anders dan Jack Nasser, de hoogste man bij Ford. Daarbuiten is iedereen het er over eens dat Rahal tot op heden goed werk verricht heeft. "Natuurlijk staan wij onder druk", zei Rahal onlangs. "Maar de druk van buitenaf is dezelfde die ik mijzelf opleg, want ik heb maar één doel en dat is winnen."

Wat er ook gaat gebeuren, de interne machtsstrijd bij Ford in Detroit zal uitwijzen hoe het verder gaat. Maar dat het bij Ford en Jaguar Racing aan alle kanten rammelt is duidelijk.