scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

China wil ook

Gepubliceerd op 21 augustus 2001 door Verstappen Info Page

Het was jammer voor de Chinese racefanaten te moeten horen dat het Zhuhai circuit niet aan de huidige Formule 1 eisen voldeed. Vanaf dat moment ging men over 'op plan B' en ontwikkelde het idee om een race in het park van Sjanghai te organiseren. De organisatie van de Australische Grand Prix in Melbourne werd al bereid gevonden om de Chinezen te begeleiden.

De Australiërs kregen de laatste tijd heel wat kritiek van de lokale overheid over hen heen en zijn gebaat bij extra inkomsten. Niet alleen is het vanuit een geografisch punt een redelijke oplossing maar de Australiërs waren al eerder als consulent betrokken bij de Grand Prix projecten in Rusland en Maleisië. Er is geen enkele twijfel over dat Formule 1 en haar sponsors zich in het land met de meeste bewoners op de aarde wil profileren. De Chinese organisatie hoopt dan ook om in 2003 op de Grand Prix kalender te staan.

Het probleem is echter dat het bijna onmogelijk is om dit te bereiken want China kan alleen aan de bak komen als er een andere, lees Europese, Grand Prix van de kalender verdwijnt.