scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Prost ontkent financiële problemen

Gepubliceerd op 20 augustus 2001 door John ter Meer

In de paddock van de Hungaroring viel op vrijdagmiddag bij velen de mond van verbazing open toen Alain Prost meedeelde dat er geen financiële problemen zijn met betrekking tot de Ferrari motoren. Een aantal insiders meende namelijk dat de relatie tussen Ferrari en Prost Grand Prix ten einde was vanwege deze vermeende problemen.

En om zijn woorden nog wat extra kracht bij te zetten nodigde Alain Prost iedereen, die ook maar enigszins twijfelt over de financiële draagkracht van Prost Grand Prix, uit om de boekhouding van het team te inspecteren. Verder zei Prost dat de rekeningen van Ferrari dit jaar volledig betaald zijn en voor het komende seizoen de gebruikelijke deposito's en garanties al geregeld zijn. Daar was echter wel de medewerking van Ferrari voor nodig want de betalingstermijn werd tot eind augustus uitgesteld. Als Prost faalt om op deze nieuwe datum aan zijn verplichtingen te voldoen dan is het min of meer zeker dat Minardi volgend jaar Ferrari motoren kan gaan gebruiken.

Alain Prost weigerde verder in te gaan op de vraag of hij volgend jaar nog aan het roer van zijn organisatie staat. Naar verluidt is er een potentiële investeerder uit Saoedi Arabie die met 'durfkapitaal' de bankrekening van het geplaagde team wil helpen.