scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Frentzen ontslagen per fax

Gepubliceerd op 03 augustus 2001 door John ter Meer

Heinz-Harald Frentzen is per fax ontslagen, althans zo omschrijft hij zijn heenzenden aan het Duitste boulevard blad Bild. Een reden voor zijn ontslag heeft Eddie Jordan blijkbaar niet gegeven.

“Gewoon je ontslag per fax”, aldus de Duitser. “Geen uitleg verder, niks. Ik was met stomheid geslagen.” Hij ontving zijn congé een paar dagen voor de Grand Prix van Hockenheim, alwaar Ricardo Zonta hem uiteindelijk verving. Frentzen bevestigde overigens wel dat er ‘een verschil van mening’ bestond tussen hem en Eddie Jordan, dit naar aanleiding van de Grand Prix van Silverstone. Maar hij had absoluut niet gerekend op een ontslag, althans getuige zijn reactie in Bild.

Frentzen heeft ook ontkend in gesprek te zijn met Toyota, dat volgend seizoen ook met twee wagens op de grid staat. Maar de Duitser zal ook moeilijk anders kunnen op dit moment, nu zijn ontslag in handen is van advocaten. Het feit dat hij op een voor hem minder sjieke manier uit de Formule 1 gegooid is, is blijkbaar geen reden om niet vooruit te kijken naar het volgend seizoen. “Mijn prioriteit blijft Formule 1”, aldus de werkloze Frentzen.