scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Lola komt er langzaam weer bovenop nadat het F1 team...

Gepubliceerd op 24 juli 1997 door

Lola komt er langzaam weer bovenop nadat het F1 team in het begin van dit seizoen roemloos ten onder ging. De administrateur van het team, Latham, Crossley & Davis, heeft een bod geaccepteerd dat is gedaan door zes Lola werknemers, zonder oprichter Eric Broadley erbij. Hopelijk komt het team er weer bovenop nadat ze niet alleen een klap hebben gehad in de F1 maar ook te maken hebben met verminderde interesse in hun Indycar.

Proton, de eigenaar van de Lotus Group, heeft een voorstel ontvangen voor een terugkeer in de Formule 1 in 1999 met een budget van $240 miljoen dollar voor vijf jaar. Het bod heeft geen relatie met de F1 plannen van Team Lotus die vorige week werden onthuld. Lotus Racing consortium eigenaar Toine Hezemans voegt daaraan toe dat dit plan belangrijker is en bovendien een serieus voorstel is. Hij voegde daar ook nog aan toe dat dit jaar wellicht hun laatste jaar in GT1 is doordat de kosten daar de pan uit rijzen.

Gerhard Berger, die terugkeert in Hockenheim nadat hij drie races heeft gemist, kondigde vandaag tijdens een persconferentie in Hockenheim aan dat hij zeker niet meer voor Benetton zal rijden volgend jaar. Hij zei dat hij nog niet wist of, en zo ja voor welk team, hij volgend jaar zou rijden. Hij vertelde wel dat hij alleen in de Formule 1 blijft als hij voor een topteam kan rijden.

Het silly season is weer in volle omvang losgebarsten. Hier is slechts een greep uit de laatste geruchten: Alexander Wurz is een waarschijnlijke kandidaat om Giancarlo Fisichella te vergezellen bij Benetton. Jorg Muller, testrijder voor Arrows, zou Hill wel eens kunnen vervangen bij het team. Hill schijnt bovendien $10 miljoen te vragen voor zijn diensten volgend jaar. Ecclestone heeft daarover gezegd dat "Als Damon niet oppast verliest hij het dit jaar weer, net als vorig jaar. Als hij misschien wat minder gretig was geweest zou hij misschien nog wel voor Williams hebben gereden." CART en ex-F1 coureur Mark Blundell zou aanbiedingen hebben gehad van Prost en Sauber en mede-CART coureur, de Canadees Greg Moore, is al meer dan eens in verband gebracht met McLaren.