scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos 17de in droge kwalificatie

Gepubliceerd op 14 juli 2001 door Eric Berendsen

Michael Schumacher pakte vanmiddag de 40ste pole-position uit zijn carrière. Hij werd op de hielen gezeten door Häkkinen, die op slechts 8/100 seconde tweede werd. Derde was Coulthard. Jos moest genoegen nemen met een 17de stek.


In tegenstelling tot vanochtend, toen het met bakken uit de hemel kwam, vond de kwalificatie vanmiddag plaats onder droge omstandigheden. Dit had tot gevolg dat het erg lang duurde voordat de eerste coureurs naar buiten kwamen. Door de regen van vanochtend was de baan nog erg glad, en was de verwachting dat de snelste tijden pas op het eind gereden zouden worden. Jos bivakeerde de gehele training tussen de 15de en de 20ste plaats. Het werd dus uiteindelijk 17de, ruim voor Bernoldi, die op 6/10 achterstand 20ste werd.


"We moeten tevreden zijn", aldus Jos direct na afloop. "We hebben zo'n beetje uit de auto gehaald wat erin zat. Het had misschien nog 1/10 sneller gekund, maar daar hadden we geen positie mee gewonnen, dus moeten we tevreden zijn met wat we hebben. De training verliep eigenlijk probleemloos. We hebben tijdens de training een paar kleine aanpassingen gemaakt, met name aan de voorvleugel, die redelijk uitpakten. 't Is jammer dat het droog was, anders hadden we zeker een paar plaatsen verder naar voren gestaan. Voor morgen is het nog afwachten. Het ene moment regent het hier en is het ijskoud, het volgende moment schijnt de zon en is het 20 graden. Het weer zal morgen tijdens de race waarschijnlijk een belangrijke rol spelen. Laten we hopen op een beetje wisselende omstandigheden, dat levert voor de kijkers in ieder geval een leuke race op, en geeft mij de kans misschien voor een verrassing te zorgen."