scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Eerste pole voor Ralf, Jos achttiende

Gepubliceerd op 30 juni 2001 door Dennis Visser

Het zat er al een tijdje aan te komen en vandaag was het dan zover: op zijn 26e verjaardag behaalde Ralf Schumacher vanmiddag de eerste pole position uit zijn carrière. Michael Schumacher kwam in een direct gevecht tot op 1 honderdste van een seconde, terwijl David Coulthard morgen de derde startplek zal bezetten.


Jos beleefde een lastige kwalificatiesessie. Zoals al verwacht was zat er niet meer in dan een achttiende tijd. Direct na de sessie hadden we contact met Jos. “Het is geen verrassing dat we morgen als achttiende starten. De kwalificatie was heel lastig. Met deze temperaturen wordt de grip van de banden een stuk minder, en heb je meer downforce nodig. Dat gaat ten koste van de snelheid. Toch hebben we het maximale uit de auto weten te halen. We hebben de tijd van vanmorgen zelfs weten te verbeteren, maar om nog meer naar voren te komen op de grid hadden we drie tienden sneller moeten rijden. We hadden gehoopt om nog vóór de Benettons te staan, maar het mocht helaas niet zo zijn.”


Voor morgen verwacht Jos een zware race: “Het zal weer erg warm zijn (tijdens de kwalificatiesessie was het ruim 30 graden Celcius), dus de race zal zwaar worden. Vooral de versnellingsbakken zullen het in deze omstandigheden zwaar krijgen. We moeten gewoon gaan voor het uitrijden van de race, en voor een goede start, dan zien we wel waar we eindigen.”