scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coulthard snelst na eerste trainingsdag Magny-Cours, ‘ome Jos’ achttiende

Gepubliceerd op 29 juni 2001 door John ter Meer

“T’is een meisje, ze is 53 centimeter en ze heet Noah”, wist Raymond Vermeulen vlak voor de tweede vrije training aan Jos te melden. De zus van Jos was net bevallen en met die info kon ‘ome Jos’ aan zijn tweede trainingssessie beginnen. Of er enig causaal verband bestaat valt te betwijfelen, maar Jos was nog maar net onderweg of zijn motor plofte. Niet alleen vervelend voor Jos maar ook voor Enrique Bernoldi want die moest na een klein halfuur zijn wagen aan Jos afstaan. Om nog maar eens aan te geven hoe het met de rangorde gesteld is in het Arrows team. Met de wagen van Enrique wist Jos zijn tijd uit de eerste sessie nog licht te verbeteren, maar daar was dan ook alles mee gezegd. We vinden de Arrows coureurs dan ook pas in het achterveld terug, Jos achttien en Enrique op negentien.


Bovenin waren wat verrassingen te noteren, of het zou moeten zijn dat sommigen met weinig benzine gereden hebben. Dat Coulthard het snelst was is niet zo bijzonder, maar op de plekken twee en drie komen we namen tegen als Eddie Irvine en Jacques Villeneuve. Michael Schumacher zien we terug op plek zeven.

Jos: “je gebruikt deze trainingen om de ideale setup te benaderen en de juiste bandenkeuze te bepalen. In het tweede uur ga je daarmee door, naar de banden kijken en lange runs maken. Je snapt wel dat dan zo’n opgeblazen motor aan het begin van het tweede uur roet in het eten gooit.”