scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jacques Villeneuve heeft de Grote Prijs van Groot-Britannië gewonnen, Jean...

Gepubliceerd op 13 juli 1997 door Bianca Zoon

Jacques Villeneuve heeft de Grote Prijs van Groot-Britannië gewonnen, Jean Alesi werd tweede en Alexander Wurz was de verrassende derde. De punten werden verdeeld onder David Coulthard, Ralf Schumacher en Damon Hill die door een extra pitstop van Fisichella en het uitvallen van Nakano toch nog zesde werd. Michael Schumacher leidde lange tijd de race maar viel uit met een rokend linkerachterwiel, waarschijnlijk door een vastgelopen wiellager. Mika Hakkinen die daarna de race lange tijd leidde viel ook uit met een opgeblazen motor.

Jos viel helaas uit met een opgeblazen motor terwijl hij net 14e lag, Salo viel een ronde voor hem met exact hetzelfde probleem uit. De andere twee Ford-motoren in de Stewart's hielden het ook geen hele race uit. In de stand om de wereldtitel leidt Michael Schumacher nog steeds maar zijn voorsprong op Jacques Villeneuve is nu gereduceerd tot vier punten.

Een compleet race-verslag met plaatjes vind je samen met een volledig overzicht van de tijden en standen op onze seizoen pagina.

De uitslag van de onze prijsvraag is ook bekend. De eerste prijs is gewonnen door Hanneke van Paradijs met maar liefst 35 punten. Tweede werd Marcel Silvius, derde Stephan Steegs, vierde Martijn Berghuis en vijfde werd Michel Sanders met 26 punten. Alle resultaten vind je op onze prijsvraag pagina.