scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Geen excuses van Eddie Jordan

Gepubliceerd op 27 juni 2001 door

Tot op heden is het nog niet het jaar van Jordan Grand Prix. Dit in tegenstelling tot wat de vurige Ier aan het begin van dit jaar dacht.
Hij meende toen: “met de hulp van Honda wordt dit het jaar van onze doorbraak." Vandaag was Eddie rustiger in zijn uitspraken toen hij meldde: "de laatste paar races hebben we gefaald, dat is duidelijk en daar kunnen we geen excuses voor verzinnen."
Na een derde plaats in 1999 zakte het team vorig jaar naar de zesde plaats af. Hoewel Jordan dit jaar redelijk begon met het scoren van punten bij de eerste vijf races, gebeurde er daarna niets meer en heeft de beloofde comeback nog niet plaats mogen vinden.
De problemen lijken te zijn begonnen in Barcelona waar traction control en andere elektronische hulpmiddelen weer legaal gebruikt mochten worden. "De laatste paar races waren zeer frustrerend maar tegelijkertijd denk ik dat dit een verkeerd beeld geeft. Soms is het goed om een stap terug te moeten doen zodat prestaties goed geëvalueerd kunnen worden. In ieder geval hebben wij de feiten onder ogen gekregen maar ik denk dat er teveel mensen zijn die een verkeerde conclusie trekken door ons af te schrijven.”
Trevor Foster, mededirecteur van het Jordan Grand Prix team is het met zijn baas eens. “Ik denk niet dat er aan getwijfeld mag worden dat wij op het ogenblik het vierde team zijn. De prestaties bij de kwalificaties bewijzen dit. Echter zullen er nu wel raceprestaties moeten volgen. Ik denk dat de komende races voor ons erg moeilijk worden omdat de concurrentie niet stil zit. Wij moeten de feiten onder ogen zien en snel meer punten gaan scoren.”