scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Broers op eerste rij Grand Prix van EuropaJos 19e

Gepubliceerd op 23 juni 2001 door Ron Lem

Het eerste deel van de kwalificatie van de Grote Prijs van Europa was stil. Veel mensen wachtten op rubber op de baan en een hogere temperatuur, daarna kon de strijd om pole beginnen.
Ralf Schumacher stond lange tijd bovenaan de lijst met een aanzienlijke voorsprong op zijn broer: een halve seconde. Dat Williams goed bezig is bewees Montoya vervolgens door tussen de twee broers te duiken.
Maar ondanks vanochtend nauwelijks te hebben gereden haalde Michael Schumacher weer binnen acht ronden de snelste tijd tevoorschijn. Broer Ralf staat morgen naast hem op de grid. Daarachter Montoya en Barrichello, de McLarens hebben het moeilijk met Coulthard 5e en Häkkinen 6e.
Morgen zal blijken of de Ferrari op Bridgestones of de Williams op Michelins en met een grotere tank het voordeel heeft.
Jos kwam niet verder dan een 19e plek. Al had hij voorspeld ergens tussen de 14e en de 19e plek terecht te zullen komen, zal hij hier niet tevreden mee zijn. We hopen straks nog contact met hem te hebben. Dus hou deze site in de gaten.