scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Prima prestatie van Jos

Gepubliceerd op 09 juni 2001 door Verstappen Info Page

Jos heeft bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada een 13de startplek veroverd. Pole position is voor Michael Schumacher, gevolgd door Ralf Schumacher en David Coulthard.




Het was een hectische training waarbij de chicane bij het opkomen van start/finish wederom een belangrijke rol speelde. Eerst ging Mika Hakkinen erg hard over de curbstones waardoor hij zijn auto dermate beschadigde dat hij moest overstappen in de reserve-auto. Even later deed Rubens Barrichello ongeveer hetzelfde, maar hij schreef z'n Ferrari volledig af. Gelukkig bleef hijzelf daarbij ongedeerd. De hardste klap, ook weer in de muur bij start/finish, was echter die van Nick Heidfeld. Hij stuiterde uit de muur terug naar de andere kant van de baan, maar kon ongedeerd uitstappen.




Jos stond de gehele training tussen de 10de en de 15de plaats, met uiteindelijk dus de 13de plaats als eindresultaat, ruim voor teamgenoot Bernoldi, die als 17de eindigde. Dat is de beste kwalificatiepositie van dit seizoen voor Jos, en hij was dus tevreden. "Ik heb eruit gehaald wat er in zat. De auto ging de hele dag al lekker, en ik hou dus een goed gevoel over aan deze training. Het hele team is erg tevreden met het behaalde resultaat. We staan nu in de buurt van de top 10 en met een goede start morgen is er weer van alles mogelijk." Op de vraag of er weer voor een 2-stop strategie gekozen gaat worden: "dat weten we nog niet. We kunnen met 1 stop de race uitrijden, maar de analyse van de gegevens moet uitwijzen wat het beste is. Het circuit is zwaar voor de remmen, en je kunt redelijk goed inhalen. Dat pleit dus voor een 2-stop stategie. Anderzijds, als je een goede start maakt en je kunt je positie verdedigen, dan is 1 stop weer beter. Een moeilijke keuze dus".

Voor een overzicht van de tijden: bezoek de seizoenspagina.