scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Probleem voor Jos in training, desondanks hoopvol gestemd

Gepubliceerd op 12 mei 2001 door Verstappen Info Page

In de vrije trainingen van vanmorgen heeft Jos het flink druk gehad. Naast de gewone voorbereiding op de kwalificatietrainingen was het plan van het team om twee sets voorbanden in te gaan rijden. In de trainingen van gisteren is namelijk gebleken dat de grip van de Arrows optimaal is bij gebruikte voorbanden in combinatie met nieuwe achterbanden. Helaas kwam Jos niet toe aan het inrijden van de tweede set voorbanden. Rond half elf brak de rechter achterspoorstang van de Arrows af, waardoor Jos op volle snelheid de baan verliet. Gelukkig deed de grindbak uitstekend werk, en werd Jos goed afgeremd. Jos kon echter niet meer in zijn eigen wagen de training vervolgen, en gebruikte in de laatste tien minuten de auto van zijn teamgenoot Enrique Bernoldi.


Hoopvol gestemd voor vanmiddag

Direct na de training liet Jos weten positief gestemd te zijn met betrekking tot de kwalificatietraining, ook al was het niet gelukt om alletwee de sets voorbanden in te rijden. Een voorspelling durfde Jos niet te geven, maar de hoop is op een plek rond de dertiende startpositie.
De snelste coureur in de training was overigens de Schot David Coulthard, die heel nipt Michael Schumacher, Rubens Barrichello en Mika Häkkinen achter zich hield. De Williams-coureurs Juan-Pablo Montoya en Ralf Schumacher besloten de top zes, terwijl Jos uiteindelijk bleef steken op plaats 14 in de vrije training, die nog opgeschrikt werd door een hert dat plotseling door één van de grindbakken van het circuit heen rende. Laten we hopen dat het dier tijdens de kwalificatietraining, vanmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur wegblijft.
Kijk voor een volledig tijdenoverzicht van de vanmorgen verreden trainingen op de seizoenspagina.