scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft gedreigd te stoppen met...

Gepubliceerd op 06 juli 1997 door

Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft gedreigd te stoppen met wereldkampioenschaps races in West-Europa als het continent een totale ban op tabaksreclame, een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor de sport, afkondigt. In een interview in het weekblad Welt am Sonntag, zei Ecclestone: "Als een harde wet wordt aangenomen, dan komt er een harde reactie van ons. Ik denk niet dat het zo ver zal komen omdat dat niet logisch zou zijn. Ik denk niet dat de Europese regeringen kortzichtig zijn en ik denk dat er wel een compromis uit zal komen."

Ford heeft bevestigd dat het bedrijf de oudgediende motor, de ED V8, aan het eind van het seizoen uit produktie neemt. De ontwikkeling van het bedrijf zal zich richten op de compleet nieuwe V10 die op stapel staat voor 1998. "We hebben besloten op 1 paard te gaan wedden. Het is niet logisch om in twee richtingen te focussen." zei Ford's Europese motorsport baas Martin Whitaker. Ford zal volgend jaar V10 klantenmotoren leveren, ofschoon deze twee specificaties achter moeten lopen op Stewart Grand Prix's motor.

Als je een reisgenoot zoekt om een Grand Prix te bezoeken, als je F1 artikelen wilt ruilen of als je op zoek bent naar F1 spulletjes breng dan een bezoekje aan onze contact pagina.