scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Komt Goodyear terug?

Gepubliceerd op 09 mei 2001 door Verstappen Info Page

Bij de komende Oostenrijkse Grand Prix zal Stu Grant, competitie baas van Goodyear, aanwezig zijn om onder andere een ontmoeting met Bernie Ecclestone te hebben. Na 33 jaar actief in Formule 1 geweest te zijn trok het Amerikaanse bandenbedrijf zich in 1998 terug. In die periode werden er 368 Grand Prix races gewonnen. Omdat het toenmalige raad van bestuur besloot om te bezuinigen ging de deur van de raceafdeling tot misnoegen van menigeen op slot. Een aantal ingenieurs stapte over naar de concurrentie of ging met pensioen. Het imago van het bedrijf liep hierdoor een extra deuk op.
Recentelijk kwamen er een aantal veranderingen in de top waaronder bij de marketing afdeling. Tevens is men in bij het hoofdkantoor in Akron er achter gekomen dat het beter was geweest zou zijn om in de Formule 1 te blijven.
Een terugkeer neemt veel tijd en financiële middelen in beslag. Verder zal de FIA minimaal één jaar van te voren ingelicht moeten worden dus een reële comeback zou pas in 2003 kunnen plaatsvinden. Wat de timing betreft is dit koren op de molen van Ferrari en McLaren want hun contract met Bridgestone loopt naar zeggen precies in dat jaar af.