scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Het Tyrrell team heeft vandaag haar tweedaagse testsessie op Silverstone...

Gepubliceerd op 04 juli 1997 door John ter Meer

Het Tyrrell team heeft vandaag haar tweedaagse testsessie op Silverstone afgerond. Ofschoon de tests werden onderbroken door regen heeft Mika Salo in totaal 122 ronden gereden op donderdag en vrijdag, met een beste tijd van 1:25.3. Jos reed, alleen op vrijdag, in totaal 43 ronden en noteerde een beste tijd van 1:25.4. Zoals we gisteren al hebben uitgelegd was het oorspronkelijk de bedoeling dat Jos op beide dagen zou rijden maar een stijve nek en rug, veroorzaakt door de 10G crash die hij afgelopen zondag op Magny-Cours maakte, verhinderden hem om op donderdag te rijden.

Van de 122 rondjes die Mika Salo reed, legde hij er 31 af in een Tyrrell 025B, aangepast aan de FIA regels die in 1998 gaan gelden. Het team heeft het software-probleem dat het afgelopen weekend de uitval van zowel Jos als Mika in Frankrijk veroorzaakte gelokaliseerd en er zijn aanpassingen gemaakt om dit voortaan te voorkomen. Verder heeft het team gewerkt aan de set-up die nodig is voor de Grand Prix van Groot-Britannië op 13 juli.

Jos vertelde ons dat hij nog een paar dagen fysiotherapie voor zijn nek en rug krijgt en dat het dan weer in orde zou moeten zijn. Verder vertelde Jos ons dat het erg goed gaat met zijn zwangere vrouw Sophie en dat het nu wel erg zichtbaar wordt dat ze in verwachting is van een zoon.