scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Michael Schumacher weer aan de topJos 17e

Gepubliceerd op 28 april 2001 door Verstappen Info Page

Michael Schumacher start morgen de Grand Prix van Spanje vanaf pole. Maar dan ook maar net want Mika Häkkinen kwam tot op 0,085 seconden van de Duitser. Op de tweede startrij staan morgen David Coulthard in zijn McLaren en Rubens Barrichello in zijn Ferrari.
Jos begon goed aan zijn kwalificatie door eerst een tijd neer te zetten. Vervolgens werd die tijd iedere keer dat Jos de baan op ging verbeterd totdat hij even de baan af spinde. Dit werd veroorzaakt door een remprobleem dat Jos vanochtend ook al was tegengekomen. Jos kon de A22 terugbrengen naar de pits waar de monteurs de remmen ontluchtten; het probleem leek daarmee opgelost. Met nog een paar minuten te gaan dook Jos de baan weer op in een ultieme poging om zijn tijd te verbeteren. Dit lukte niet meer: “Ik denk dat toen ik door het zand spinde de bodemplaat heb beschadigd en dat beïnvloedt de aërodynamica van de wagen.”
Vanochtend nog is OrangeArrows erg druk geweest met het verbeteren van de A22 van Jos. Er werden weer diverse set ups geprobeerd en zelfs bargeboards verwisseld in het zoeken naar aerodynamisch voordeel. “Er wordt echt ontzettend hard gewerkt door het team maar die resultaten zien we nu nog niet. Je kan een auto niet van het ene op het andere moment verbeteren. En aanpassingen die je doet en nieuwe onderdelen, daar moet je eerst mee leren omgaan in de afstelling van de auto. Nu staan we 17e en 16e maar uiteindelijk zullen we van al dat harde werken profiteren.” Later hopen we een uitgebreidere reactie van Jos te krijgen dus hou deze pagina in de gaten.

Voor een volledig overzicht van alle tijden, en de snelheden waarmee Jos over het circuit rijdt, ga je naar de seizoenspagina.