scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vrije training van zaterdag

Gepubliceerd op 14 april 2001 door Verstappen Info Page

Vanochtend meldden de heren coureurs zich voor de zaterdagtraining op een koud en vochtig circuit van Imola. Aan het begin van de training was de baan volledig nat, zodat iedereen de kans kreeg om te testen met de regenbanden. Dit gold niet voor Burti, die al vrij vroeg in de training met z'n Jaguar in de banden belandde.

Het tweede gedeelte van de training vond plaats op een opdrogende baan, waardoor de tijden steeds beter werden. Uiteindelijk gingen zelfs een paar teams met de droog-weer banden de baan op, maar gezien de tijden was het daar nog iets te vroeg voor.

Uiteindelijk waren het weer de beide Ferrari's die aan het eind van de training de lijst aanvoerden, gevolgd door Coulthard, terwijl ook de beide Saubers zich in de top 6 meldden.

Na de problemen van gisteren kon Jos vandaag eindelijk een redelijk aantal ronden rijden. Na 30 keer rond te zijn gegaan, belandde Jos uiteindelijk op de 14de plaats. Teamgenoot Bernoldi zet vlak voor het einde van de training op een opdrogende baan nog een prima tijd neer, en eindigde als 9de.

Voor een volledig overzicht van alle tijden, ga je naar de seizoenspagina.