scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Michael Schumacher opnieuw pole, Jos teleurgesteld

Gepubliceerd op 31 maart 2001 door Verstappen Info Page

Aan de start van de Grand Prix van Interlagos, Brazilië zullen de broertjes Schumacher morgen op de eerste startrij staan. Michael pakte vanmiddag voor de zevende keer in successie de pole. Het was voor de Duitser zijn vijfendertigste pole position in zijn carriere en voor Ferrari de eerste pole in Brazilië sinds 1985. Blije gezichten dus in het kamp van Ferrari. Bij McLaren zal men zich achter de oren krabben door de dreiging van Williams; Ralf Schumacher eindigde dus als tweede, pas dan zien we Mika Häkkinen op een derde startpositie, gevolgd door de tweede Williams, Juan Pablo Montoya, en op de derde startrij staat David Coulthard namens McLaren, naast Ferrari coureur Rubens Barrichello die ongetwijfeld de pest heeft in zijn ‘best of the rest’ plek.


Hopen op een goede start en regen

De stemming in het Arrows kamp was verdeeld. Jos Verstappen kwam niet verder dan een teleurstellende zeventiende plaats, vlak achter Enrique Bernoldi die voor de eerste keer Jos te snel af was in de kwalificatie. De Braziliaan reageerde na afloop verrukt, alsof hij zijn eerste WK punt voor Arrows binnengehaald had. Een dergelijk succes zal voor Bernoldi waarschijnlijk morgen niet in het verschiet liggen. En voor Jos? Met een goede start zoals we van hem gewend zijn, wat geluk én natte hulp van de weergoden kan hij zich morgen wellicht weer in de kijker rijden en hopen op (punten)succes.
De auto van Jos leek in de kwalificatie minder dan vanochtend; er was weer teveel onderstuur en in de eerste run was er een hydraulisch probleem. Jos kwam in het begin dan ook niet verder dan een voorlopige eenentwintigste plaats. Hij wist zijn tijd wel steeds per run te verbeteren, maar een betere tijd dan de vijftiende leek het hoogst haalbare. In de tweede run waren er stuurproblemen in de laatste sector, met name in de laatste bocht. De derde run leek beter te gaan maar de hydraulische problemen bleven hardnekkig aanwezig. Hij stond toen zeventiende, leek in zijn laatste run nog een vijftiende plek te kunnen pakken, maar liet in de laatste sector toch teveel liggen en wist zijn positie dus niet meer te verbeteren.
Zoals gezegd een prima performance van de Williams coureurs. Montoya leek tot de ster van de dag uit te groeien, was ook tijdens de kwalificatie goed onderweg, maar schoot in een bocht door overstuur van de baan en kon het wederom op een rennen zetten, naar de t-car welteverstaan. Michael Schumacher regeerde eigenlijk de gehele kwalificatie. En met een kwartier voor het einde bleek dat Barrichello geen potten kon breken en niet verder kon komen dan de zesde plek. Williams had zich toen al in de de top vijf genesteld om er ook niet meer uit te komen.
Een niet alledaagse startopstelling dus, morgen bij aanvang van de Braziliaanse Grand Prix. Tweemaal Williams bij de eerste vier tezamen met één Ferrari en één McLaren. Dat is wel eens anders geweest…
We hadden direct na de kwalificatie contact met Jos, die zei teleurgesteld te zijn. “Tja, opnieuw teveel onderstuur. En in de eerste run kwamen daar nog eens hydraulische problemen bij. Volgende week testen we op Magny Court, we moeten nu maar even roeien met de riemen die we hebben”, aldus Jos die toch de race van morgen positief tegemoet ziet. “Het weer is hier zeer verradelijk. Zo schijnt de zon, zo regent het. Daar hopen we dus maar op. En met weer een goede start is er morgen toch van alles mogelijk.”

Voor een volledig overzicht van alle tijden, ga je naar de seizoenspagina.