scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Reactie van Jos

Gepubliceerd op 18 maart 2001 door Verstappen Info Page

Zojuist hebben we even contact gehad met Jos over zijn race.”Tsja, wat zal ik zeggen. Over zo’n race kun je alleen maar heel tevreden zijn. Ik heb de kansen gegrepen die ik kreeg en mijn huid duur verkocht. Alleen jammer dat ik geen punten heb gehaald.”


Uitermate tevreden

“De start was natuurlijk fenomenaal. Vlak voor de start heb ik nog een paar proefstarts gemaakt en ik was niet helemaal tevreden over hoe de koppeling pakte, dus daar hebben we snel nog even iets veranderd en dat bleek een goede keus te zijn. Daarnaast zat ik zowel in de eerste als in de tweede bocht precies aan de goede kant. Het zijn kleine gaatjes die je ziet en je moet in een fractie van een seconde een keuze maken, en die pakte prima uit.”

“Tijdens de race was de topsnelheid prima en dan kan ik het anderen moeilijk maken om mij in te halen. In de bochten verliezen we de tijd, maar door het rijden van verdedigende lijnen kon ik de snellere auto’s toch partij geven. Het was jammer dat we vlak voor het eind nog een keer binnen moesten komen. We stonden origineel op een twee-stop strategie, maar door de regen moest ik eerder dan gepland mijn eerste stop maken. Dat bleek aan het eind net iets te vroeg te zijn geweest. We hadden de auto afgetankt, maar kwamen op het eind een beetje tekort.”

Als een vis in het water

Toen de baan nat was liet Jos blijken zich als een vis in het water te voelen. Hij kreeg zelfs de complimenten van Michael Schumacher, die tijdens de persconferentie na de wedstrijd zei dat Jos veruit de snelste was op de regenbanden (Schumacher zelf reed met intermediates) en dat Jos hem het leven aardig zuur gemaakt had. Een mooi compliment van de regerende wereldkampioen. Jos: “dat is natuurlijk leuk om te horen. Ik had heel snel de limiet van de auto gevonden, daar waar anderen daar wat meer tijd voor nodig hadden. Dat geeft natuurlijk een voordeel, en dat voordeel heb ik maximaal uitgebuit."

Op de vraag hoe het met de fysieke gesteldheid stond antwoordde Jos: “geen enkel probleem. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ik mijn snelste ronde reed op het eind van de race. Daarnaast was het door de regenbui natuurlijk ook aardig afgekoeld. Het enige probleem dat ik had, was dat ik nauwelijks aan drinken toe kwam. Door de constante gevechten op de baan had ik er gewoonweg de tijd niet voor!"

De reacties van het team waren overweldigend. “Tom belde meteen na de afloop om me te feliciteren met een fantastische race, en ook de monteurs waren dolenthousiast. Dit is wat we als team nodig hadden. Iedereen krijgt door deze race van mij een geweldig stimulans en de motivatie om verbeteringen aan te brengen is groot. Ik hoop dat we daar snel profijt van hebben. Aan mij zal het niet liggen.”