scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Zo saai als de kwalificatie training begon, zo spannend eindigde...

Gepubliceerd op 14 juni 1997 door Marc van Beelen

Zo saai als de kwalificatie training begon, zo spannend eindigde die. Diverse rijders reden naar profisional pole zoals Barrichello, Ralf Schumacher, Coulthard, Villeneuve, Michael Schumacher en Frentzen. Tot aan de finishvlag hield Villeneuve de pole position in handen echter Michael Schumacher was toen nog in zijn laatste snelle ronde bezig. Op de finish lijn bleek hij 0,013 sec sneller en start derhalve morgen vanaf pole position.
Hill spinde al vroeg tijdens de kwalificatie waarbij zijn motor afsloeg. Coulthard moest eveneens zijn auto aan de kant zetten echter met een technische storing. 5 Minuten voor het einde van de training ging Wurz er hard af op het rechte stuk voor start en finish, met een rode vlag situatie tot gevolg. Nadat de baan werd vrij gegeven werd het zeer druk op de baan. De uiteindelijke top 6 ziet er als volgt uit: Michael Schumache, Villeneuve, Barrichello, Frentzen, Coulthard en Fisichelle.

Jos maakt uiteindelijk zijn beste kwalificatie van het seizoen mee. Al redelijk vroeg in de training zette hij een snelle tijd neer van 1:20.102 welke hem uiteindelijk op de veertiende startplek neerzet. Salo had het aan het begin van de training erg moeilijk en lag lange tijd op plek 21. Aan het einde van de training wist Salo zijn tijd pas goed te verbeteren naar 1:20.336 goed voor start positie 17.

Jos was na de training zeer gelukkig met de evenaring van de beste start positie van Tyrrell dit seizoen. Jos gaf ons aan dat met name door de nieuwe voorwielophanging had de auto veel minder last van onderstuur. Hij had zelfs nog wat hoger kunnen eindigen. In zijn laatste vliegende ronde waarbij het er op leek dat hij zijn beste tijd zou verbeteren reed een Ferrari in de weg waardoor hij die laatste ronde moest afbreken.

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.