scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Panis woest over tijdstraf

Gepubliceerd op 08 maart 2001 door Verstappen Info Page

BAR coureur Olivier Panis is nog altijd ziedend over de tijdstraf van 25 seconden die hij kreeg van de wedstrijdleiding naar aanleiding van zijn vermeende inhaalmanoeuvre op Nick Heidfeld tijdens een gele vlag situatie in de race in Melbourne afgelopen zondag. Ook Jos Verstappen kreeg voor hetzelfde vergrijp een identieke straf, echter in de eindrangschikking kostte het Jos ‘slechts’ één positie, daar waar de Fransman drie plekken werd terugverwezen; van plek vier naar zeven. En dus geen WK punten.
“Wat me zo kwaad maakt is dat ik gestraft ben zonder enig echt bewijs”, aldus Panis. ”Alles is gebaseerd op de beschuldigingen van Nick Heidfeld. De baanofficials hebben over een eventueel onrechtmatig inhalen niets gerapporteerd. Het was dus het woord van Heidfeld tegen het mijne. Ik heb hem ingehaald op een plek waar niets te zien was; geen auto’s aan de kant, geen gele vlaggen, niets. Ik snap niet hoe en waar Heidfeld gele vlaggen gezien heeft. Sterker nog, toen ik hem inhaalde probeerde hij nog gauw de de deur dicht te gooien, we hebben elkaar zelfs nog even geraakt."
Of Panis met zijn verklaring zijn drie door de neus geboorde WK punten terugkrijgt is te verwaarlozen. Het tegendeel van wat Heidfeld beweert is helaas niet meer te bewijzen door Sauber.