scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari pakt eerste rij, Jos 15e

Gepubliceerd op 03 maart 2001 door Verstappen Info Page

Michael Schumacher staat op pole voor de Grand Prix van Australië. Hij liet teamgenoot Barrichello bijna vier tienden achter zich. De kleine Braziliaan zette halverwege de training zelfs even de snelste tijd neer, op een duizendste van de Duitser. Mika Häkkinen start morgen als derde en teamgenoot Coulthard (6e) kon het gat naar pole niet verder dichten dan tot op 1,1 seconde.
In het laatste kwartier liet Luciano Burti iedereen flink schrikken door zijn Jaguar in onderdelen te verspreiden over het circuit. Anderen konden de losgeraakte wielen maar ternauwernood ontwijken. De crash leek te zijn ontstaan door een defect aan de rechter achterwielophanging. Burti was gelukkig ongedeerd, maar Jaguar heeft duidelijk het lek van vorig jaar nog niet boven.
Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een 'non-qualifier'. Tarso Marques kon de droom van Paul Stoddart van Minardi niet waar maken; er zal morgen helaas maar een Minardi aan de start van hun 'thuis'-Grand Prix staan.



Een 15e plek voor Jos Verstappen is niet waar Jos zelf op gehoopt had: "Er zat vandaag niet meer in. We hadden nog teveel onderstuur. Ik heb er uit gehaald wat erin zat. Meer kan je niet doen." Wellicht dat we morgen weer een start zien zoals we die al vaker van hem hebben gezien. Teamgenoot Bernoldi staat op een 18e plek, 0,6 seconden achter Jos. We hopen later een uitgebreidere reactie van Jos te kunnen geven.

Voor een volledig overzicht van alle tijden, ga je naar de seizoenspagina.