scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos’ reactie op eerste trainingsdag vanuit Melbourne

Gepubliceerd op 02 maart 2001 door Verstappen Info Page

Zojuist hadden we even contact met Jos vanuit Melbourne. “De eerste sessie gebruiken we altijd om de temperaturen en slijtage van de banden en andere data te verzamelen”, legt Jos uit. “Het was goed om te zien dat wij zonder problemen onze planning konden doorlopen van deze eerste sessie.” Dit was bij Enrique Bernoldi helaas niet het geval; hij reed slechts een beperkt aantal ronden omdat er iets mis was met de software.
De tweede training is Jos begonnen met het zoeken van de juiste set up. Zo werden tijdens deze sessie de remschijven vervangen omdat er een probleem was met één van de schijven. Jos eindigde uiteindelijk de tweede training op de plek die correspondeert met zijn startnummer: 14.


Jos: tevreden, en veel vertrouwen in morgen

Jos, terugkijkend op deze eerste vrije trainingsdag: “ik ben uiteindelijk zeer tevreden. We reden 39 probleemloze ronden en hebben een goed programma doorlopen, zoals banden, remmen etcetera. Ik vind dat we vandaag bereikt hebben wat ik me vantevoren voorgesteld had. Mijn voorspelling? Gezien de tijden van vandaag en de wetenschap dat we nog wat in petto hebben durf ik de voorspelling aan dat we morgen ongeveer op een 10e plek zullen staan. Ik heb vandaag de verschillende compounds gebruikt van de Bridgestone banden. En heb uiteindelijk mijn beslissing genomen (Het is immers vrij om op de vrijdag de verschillende bridestone banden te gebruiken). Wij als team denken dat er toch enkele rijders geweest zijn die op het einde van de tweede sessie met weinig benzine hebben gereden. Dit kunnen wij analyseren door de data van andere rijders te bestuderen .Wij hebben ons gehouden aan het schema zoals gepland. Ik mag tevreden zijn en heb alle vertrouwen in morgen.”

Jos reed 39 probleemloze ronden over het circuit van Melbourne. Wil je weten hoe snel, en ik welke versnelling Jos over de rechte stukken en door de bochten in Melbourne rijdt? Klik op het kaartje hiernaast voor Jos' eigen visie.