scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tarso Marques naar Minardi

Gepubliceerd op 21 februari 2001 door Verstappen Info Page

European Minardi F1 heeft vandaag bekendgemaakt dat de Braziliaan Tarso Marques de nog vacante rijdersplaats bij het team van Paul Stoddart opvult. De 25-jarige Marques tekende een contract voor één jaar.
Nieuw is de F1 wereld niet voor de Braziliaan want hij heeft voor Minardi al 12 races gereden in de seizoenen 1996 en 1997. Daarvoor reed hij 2 jaar Formule 3000. Recentelijk reed hij in de CART series in de USA, waar hij uitkwam voor Penske (1999) en Swift (2000).
”Ik ben blij weer terug te zijn in de F1, zeker omdat het hier Minardi betreft”, aldus Marques in een reactie op zijn terugkeer. “Ik ken veel mensen bij het team vanwege mijn GP’s in 1996 en 1997. Ik ben weer ‘thuis’. Natuurlijk is er veel veranderd bij Minardi, maar het ziet er allemaal veelbelovend uit. We gaan er keihard tegenaan.”
Minardi baas Paul Stoddart tenslotte: “we zijn in onze zoektocht naar de tweede rijder niet over een nacht ijs gegaan. Uiteindelijk vonden we dat we met Tarso twee vliegen in één klap konden slaan: we hebben nu een jong raceduo, waarvan er één reeds F1 ervaring heeft. Tarso kent het team, want hij heeft reeds voor ons gereden. Ik ben dus dik tevreden met de 2001 line-up.”