scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Johnny Herbert testrijder bij OrangeArrows

Gepubliceerd op 15 februari 2001 door Verstappen Info Page

OrangeArrows heeft vandaag bekendgemaakt dat Johnny Herbert het team komt versterken als testrijder. Hiermee maakt Herbert, die eind vorig seizoen als Jaguar coureur nog officieel afscheid nam van de F1, een verrassende en snelle comeback. Pikant in dit verhaal is dat Herbert afgelopen winter nog een aanbod van Williams, om bij het team te komen testen, naast zich neer legde.
Met het aantrekken van de Engelsman heeft Arrows er een aanwinst bij voor het ontwikkelings- en testprogramma voor het komend seizoen. De 36-jarige Johnny Herbert neemt een schat aan ervaring mee. Dat vindt ook Tom Walkinshaw: "het is fantastisch om hem erbij te hebben. We slaan nu drie vliegen in één klap; we hebben een uitstekende continuïteit in de persoon van Jos Verstappen, jong talent met Enrique Bernoldi en veel ervaring door de komst van Johnny Herbert."
Ook Herbert is blij met zijn nieuwe werkgever: "het OrangeArrows team herbergt een perfecte mix van hard werken om goede prestaties neer te zetten en ruimte om als mens nog te kunnen genieten. Dat sluit naadloos aan op mijn eigen levensfilosofie. Voor mij is dit een nieuwe uitdaging, ik weet dat ik waardevol kan zijn voor het team en ik sta te popelen om te beginnen."
Johnny Herbert verscheen tot nu toe 161 keer aan de start van een GP, heeft drie Grand Prix overwinningen, 7 podiumplaatsen en 98 WK punten op zijn naam staan. Zoals zoveel F1 coureurs startte Johnny al op jonge leeftijd in de karts. Na het gewonnen Britse kart kampioenschap in 1982 maakte hij flink progressie en wist in 1987 het Britse Formule 3 kampioenschap te winnen. Een ernstig ongeval tijdens een F3000 race op Brands Hatch, op 21 augustus 1988, leek het einde te betekenen voor de talentvolle Herbert. De kleine Brit vocht zich echter op indrukwekkene wijze terug en nog geen vier maanden later, in december van dat jaar testte hij voor het eerst voor een F1 team, namelijk Benetton. In 1989 debuteerde hij als F1 coureur op Interlagos in Brazilië, een race die hij in de Benetton afsloot met een vierde plek. Het zou het begin zijn van een 12-jarig verblijf in de F1. Absolute hoogtepunten waren zijn 'thuisoverwinning' tijdens de Engelse Grand Prix in 1995 voor Benetton en de winst op de Nürburgring in 1999 voor het Stewart team.
Herbert heeft zijn eerste uitgebreide test voor OrangeArrows op Silverstone van 7 tot 9 maart aanstaande.


Enrique, Johnny en Jos: de coureurs van OrangeArrows voor 2001.

Het OrangeArrows team heeft overigens ook nog bekend gemaakt dat de officiële kleuren van de nieuwe A22 voor het eerst getoond zullen worden op donderdag 1 maart aanstaande in Melbourne.