scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

"Invloed autofabrikanten op regels F1 zal zeer beperkt blijven"

Gepubliceerd op 08 februari 2001 door Verstappen Info Page

Autofabrikanten overwegen zich in te kopen in de F1 holding SLEC, wist FIA voorzitter Max Mosley te melden. Om eraan toe te voegen dat hoe groot hun aandeel ook zou worden in SLEC, waar Bernie Ecclestone de scepter zwaait, ze nooit een substantiële invloed zullen kunnen uitoefenen op de regels in de F1 sport. "Dat heeft met de structuur van de F1 te maken", legde Mosley uit. "Wie het ook voor het zeggen heeft in Ecclestone's bedrijf, het blijft slechts één stem op de zesentwintig in de F1."
Media groep EM.TV heeft een aandeel van vijftig procent in SLEC maar zijn in onderhandeling met de Duitse mediagigant Kirch over de verkoop van de helft van die aandelen. EM.TV heeft ook nog een optie lopen om nog voor vijfentwintig procent SLEC-aandelen van Bernie Ecclestone te kopen.
Ecclestone liet afgelopen vrijdag nog weten geen directe plannen te hebben om zijn invloed binnen de F1 te laten verminderen. Max Mosley tot slot: "ik denk dat de autofabrikanten eerder geïnteresseerd zijn in de commerciële exploitatie dan in de regelgeving van de F1. Dus als ze in kunnen stappen dan zal dat zeker geen kwaad kunnen, sterker nog, het zou goed zijn voor de F1."