scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos test de nieuwe Arrows A22

Gepubliceerd op 07 februari 2001 door Verstappen Info Page

Vandaag heeft Jos 41 ronden gereden in de nieuwe Arrows A22 op het circuit van Estoril. De test was vooral bedoeld om de betrouwbaarheid van de nieuwe auto te testen en bestond dus vooral uit korte stints. Het weer was erg wisselvallig waardoor er met verschillende bandentypen getest werd.


De nieuwe A22 op Estoril

Gevraagd naar zijn ervaringen zei Jos: “we hebben vandaag vooral de betrouwbaarheid getest en geen problemen gehad, dus dat ziet er goed uit. Door de veranderde regelgeving heb je wel duidelijk minder downforce en dus minder grip. Dat zorgt er voor dat de tijden minder snel zijn dan met de auto van vorig jaar. Voor het overige ben ik erg tevreden met de nieuw auto. De komende dagen gaan we vooral verschillende set-up's uitproberen.” Voor de test van morgen worden vanavond nog nieuwe onderdelen uit de fabriek in Engeland ingevlogen.


Door het wisselvallige weer is er met diverse bandentypes getest

Jos was niet de enige op het circuit van Estoril vandaag. Ook Alesi in de nieuwe Prost en Fisichella in de nieuwe Benneton waren aanwezig, terwijl de teamgenoot van Jos, Enrique Bernoldi, in de Arrows A21 zijn rondjes draaide. De Braziliaan bleek aan het eind van de dag het snelst, gevolgd door Alesi, Jos en Fisichella, die alle drie nagenoeg dezelfde tijd reden.

De onofficiële tijden van vandaag:

1Enrique BernoldiArrows A211:22.993
2Jean AlesiProst Ferrari1:24.493
3Jos VerstappenArrows A221:24.556
4Giancarlo FisichellaBenetton Renault1:24.577