scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Volle kracht vooruit voor Toyota

Gepubliceerd op 05 februari 2001 door Verstappen Info Page

Toyota heeft vandaag medegedeeld dat het volgende maand begint met het testen van het zelfgebouwde Formule 1 chassis met motor en dat men nu al uitkijkt naar het Grand Prix debuut in 2002. Testrijder Mika Salo: "ik heb het voorlopige testschema onder ogen gehad en het ziet er naar uit dat het een heel druk seizoen gaat worden. Ik ga ervan uit dat wij heel wat problemen zullen tegenkomen die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Iedereen heeft knalhard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Wat mijzelf betreft kan ik niet veel meer doen dan fysiek in topconditie zijn. Het is fantastisch om bij dit project betrokken te zijn en om in Australië volgend seizoen te weten te komen hoe goed wij in vergelijking met de concurrentie zullen zijn."
Toyota Motorsport president Ove Andersson wil 'nog een keer het contract lezen' voordat ze aankondigen welk circuit hun thuisbasis gaat worden. "Op 23 maart wordt de auto aan het publiek voorgesteld en dat is tegelijkertijd het moment dat ons testprogramma aanvangt", aldus Andersson. "Later dit jaar gaan wij naar alle Europese Formule 1 circuits om data te verzamelen zodat onze ingenieurs exact kunnen weten hoe onze auto zich ontwikkelt."
Met hun entree zal de rivaliteit tussen Honda en Toyota verder gaan. Toyota had gehoopt al vanaf dit seizoen volledig te gaan racen maar in juni vorig jaar kondigde men een vertraging aan. Dit grapje kostte wel $11,2 miljoen boete die de FIA opstreek.
"Er zijn maar heel weinig fabrikanten die moedig genoeg zijn om zich in Formule 1 kringen te begeven, en van alle teams is er maar één die een auto helemaal zelf bouwt", stelt Andersson. "Formule 1 is voor ons een geweldige uitdaging, de grootste tot op heden. Ik denk dat wij tot op heden goede vooruitgang boekten, maar wij zijn tegelijkertijd realistisch genoeg om voorlopig geen al te hoge verwachtingen te hebben. Vergeet niet dat wij met een wit stuk papier begonnen zijn om een complete Toyota F1 te bouwen en het zal best wel een paar jaar duren voordat wij aan winnen kunnen denken."