scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Grand Prix van Beirut

Gepubliceerd op 16 januari 2001 door Verstappen Info Page

Het is nog niet zo lang geleden dat er in Beirut, hoofdstad van Libanon in het Nabije Oosten, dagelijks het geluid van mortiergranaten en andere narigheid te horen was. Als het aan Bernie Ecclestone ligt kan men volgend jaar het plezierige geluid van Formule 1 V10 motoren horen, want een Grand Prix van Beirut is zeer goed mogelijk. In een interview met The Sunday Times bevestigde Ecclestone "dat na nieuwe races in de Verenigde Staten en Maleisië er een Grand Prix in Beirut aan de kalender wordt toegevoegd. Ik had recentelijk besprekingen met premier Rafik Hariri en het ziet er goed uit. Ook een race in Egypte of in de Verenigde Arabische Emiraten waren mogelijk maar het ziet er naar uit dat het Beirut wordt. Als het niet doorgaat dan komt er een Grand Prix in de Emiraten. Het is goed voor Formule 1, een nieuwe locatie en een nieuwe markt voor de sponsors en zeker een plezierig gebied om voor toeschouwers te komen. Gedurende dit jaar wordt alles verder in detail besproken".
Verder meldde Ecclestone dat het dispuut met de Europese Unie "binnenkort over zal zijn en dat veel van hun vrees is weggenomen. Ik heb mij laten vertellen dat binnen een aantal maanden er een positief rapport komt. Wij hebben alles wat men verkeerd vond veranderd en hopelijk beslist men snel. Het heeft lang geduurd voordat men begreep waar het over ging en binnen de EU zijn er ook allemaal dingen veranderd".
Tenslotte verwacht Ecclestone dat er een aantal andere autoproducenten zich zal aansluiten bij de Formule 1 of bij teams zullen inkopen en dat de teams gezamenlijk met deze fabrikanten zijn 50% van SLEC, de Formule 1 holdingmaatschappij, zullen kopen.