scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ron Dennis; "Coulthard wereldkampioen"

Gepubliceerd op 14 januari 2001 door Verstappen Info Page

"Ik heb er geen enkele twijfel over dat David de motivatie en de wilskracht heeft om wereldkampioen te worden" meent Ron Dennis. Deze informatie kwam van de McLaren teambaas die verder meende dat David een zeer ervaren rijder geworden is. "Ik heb er geen enkele twijfel over dat hij sterker dan ooit tevoren is. Hij belt ons steeds maar op om te weten wat er gaande is en wanneer de nieuwe auto's klaar zijn. Ik ken hem goed maar nog nooit was hij blijkbaar zo geconcentreerd op zijn werk. Als iemand enige twijfel over David heeft kan ik alleen maar zeggen wacht maar af. Ik vergelijk zijn positie met die van Damon Hill aan het eind van 1995. Hill werd in '96 kampioen".

Dennis zei verder dat McLaren het afgelopen jaar 40 extra ingenieurs in dienst genomen heeft om weer boven aan de top te komen. Opmerkelijk was zijn uitspraak; "Michael Schumacher is een overbetaalde coureur. Het geld wat hij verdient zou ik liever uitgeven aan technische ontwikkeling en het verbeteren van een chassis".

Verder wordt er hard gewerkt in Woking om de twee McLaren MP4/15-K ontwikkeling chassis de deur uit te krijgen, waarna het uiteindelijke chassis voor dit jaar gebouwd kan worden. De komende week gaan Alexander Wurz en Mika Häkkinen de eerste testritten op het circuit van Valencia rijden. De week daarna is het de beurt aan David Coulthard die de tests op het circuit van Barcelona gaat vervolgen. Daarna gaan alle rijders om de beurt en om de week testen. De uiteindelijke versie, de MP4/16, zal pas medio februari rijklaar zijn, hoewel als het meezit misschien dit chassis voor het eerst tijdens de test die op 6-8 februari op Valencia plaats vinden, wellicht voor het eerst het daglicht zullen zien.