scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Volledig nieuwe Sauber

Gepubliceerd op 12 januari 2001 door Verstappen Info Page

Op Fiorano, het thuiscircuit van Ferrari, hebben zowel Nick Heidfeld als Kimi Räikkönen de nieuwe Sauber C20 gisteren aan een succesvolle test onderworpen. De C20 is een geheel nieuw ontwerp volgens technisch directeur Willy Rampf. Doordat de nieuwe veiligheidseisen een verzwaring van het chassis tot gevolg hebben, zag het Zwitserse team zich tot de stap genoodzaakt.


Met de vernieuwde voorvleugel

"We hebben ons geconcentreerd op de nieuwe aërodynamische regels wat betreft het ontwerp en de plaatsing van de voor- en achtervleugels. De nieuwe auto lichter maken was ook één van onze prioriteiten. Je kan echt wel zeggen dat onze auto een volledig nieuwe auto is", aldus Rampf. Een opvallend detail aan de nieuwe auto is vooral de voorvleugel. Deze moet het komende seizoen 5 centimeter hoger zitten dan vorig seizoen en dat inspireerde Sauber tot een heel nieuw ontwerp.

Nick Heidfeld reed het grootste gedeelte van de test, namelijk 64 ronden. Daarna nam rookie Räikkönen het stuur over om ook enkele rondjes met de nieuwe bolide te draaien. De auto was overigens nog niet voorzien van sponsors. Die worden pas op 24 januari bij de officiële presentatie bekend gemaakt.