scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Test, test, test

Gepubliceerd op 06 januari 2001 door Verstappen Info Page

Nu de feestdagen al weer lang achter ons liggen barst het Formule 1 testwerk in alle hevigheid los. Alle teams hebben koortsachtig aan de preparatie van de nieuwe chassis gewerkt en de komende week zal men zien of er hoop is, of dat de heren ingenieurs snel terug achter de tekentafel moeten. De eerste race van het seizoen is de Australische Grand Prix in Melbourne die op 4 maart verreden zal worden, dus erg veel tijd om veranderingen aan te brengen is er niet. Het eerste uit de startblokken zijn de teams die naar Michelin banden overschakelen: Benetton, Jaguar en Williams rekenen allen op mooi weer wanneer er aanstaande maandag een driedaagse test op het circuit van Jerez in Spanje begint.

Williams heeft drie FW22B chassis voorradig waarvan er twee door Ralf Schumacher en Juan Montoya bestuurd zullen worden. Marc Gene mag de eerste meters rijden met een chassis dat met de 2001 specificatie V10 BMW uitgerust is. Benetton komt met Giancarlo Fisichella inclusief gerepareerde rechterknie naar Spanje. Jenson Button zal zich vooral op het testen van de banden concentreren, terwijl Fisichella zich gaat bezighouden met de nieuwe Renault motor. Alle twee coureurs gebruiken een B200 interim chassis. Jaguar is het eerste team wat een nieuw chassis zal dopen wanneer het R2 chassis door Jaguar Racing nummer één Bobby Rahal bij de Jaguar Research & Development afdeling in Whitley in Engeland aan de pers voorgesteld wordt. In Jerez gebruikt het team nog het R1 interim chassis.

Arrows blijft dichter bij huis. Op woensdag en donderdag gaat men op het circuit van Silverstone met een A21 interim chassis inclusief de nieuwe motor aan de slag. Uiteraard houden wij u over het verloop hiervan op de hoogte. Over tien dagen komt de rest van de teams in actie. Ferrari, BAR en Sauber testen dan op Jerez, terwijl McLaren, Williams, Benetton, Arrows samen met Jordan richting Valencia afreizen om daar hun werk te verrichten. De laatste week van deze maand komen bijna alle teams gezamenlijk naar Barcelona om daar voor dat men naar Australië vertrek nog één keer te testen.