Briatore krijgt Alonso

Gepubliceerd op 27 november 2000 door

Flavio Briatore, de nummer één van Benetton heeft het vijfjarige contract dat Fernando Alonso met Minardi eerder dit jaar tekende overgenomen van het Italiaanse team. In ruil daarvoor leveren zij Supertec motoren. Vanaf nu tot eind 2004 worden de carrière en de zaken waargenomen door Briatore, die dat ook deed namens Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella. Alonso tekende zijn contract omdat de Spaanse telecommunicatiegigant Telefonica sponsor van Minardi was en dat ook zou blijven. Totdat er een wisseling in de raad van bestuur van Telefonica kwam en de nieuwe voorzitter als eerste daad besloot om niet verder te gaan met Formule 1 sponsoring. Tevens werd de vermeende aankoop van Minardi onmiddellijk afgeblazen.

Het plan was altijd om de Minardi fabriek van Faenza in Italië over te plaatsen naar Spanje. Alonso won slechts één Formule 3000 race (de laatste dit jaar op Spa Franchorchamps), maar toch was er grote interesse van een aantal Formule 1 teams om de jonge Spanjaard aan hun teams te verbinden. Ferrari bood bijvoorbeeld een testrijders rol aan en ook Prost Grand Prix had interesse. Omdat Briatore de handel en wandel van de Supertec motoren controleert kon hij zo dus zijn doel bereiken. Deze transactie houdt niet in dat het 100% zeker is dat Alonso het volgende seizoen Formule 1 zal rijden. Bij Benetton is er sowieso geen plaats voor hem omdat daar alle stoelen al gevuld zijn.

Het is echter onwaarschijnlijk dat Alonso en zijn manager Adrian Campos deze "verkoop" aan de managementfirma van Briatore alleen deden op basis van een Formule 1 deal. De meeste zorgen voor Minardi lijken hiermee voorbij te zijn. Toch blijft het de moeite waard om te zien wat er in de nabije toekomst met Minardi gaat gebeuren. Rumi wil nog altijd van zijn aandelen af en hoewel Briatore deze aandelen wil kopen is Giancarlo Minardi daar zwaar op tegen. Het botert namelijk totaal niet tussen hem en Briatore en met de invloed van de man wiens naam op de neus van de Minardi's te vinden is, lijkt er nog geen einde te zijn gekomen aan deze Italiaanse soap opera.