Alesi: "technologie maakt sport kapot."

Gepubliceerd op 23 november 2000 door Jo Vleugels

Jean Alesi, die maar liefst bij 183 Grand Prix races aan de start verscheen, meent dat de nieuwe technologie de sport kapot maakt en dat het niet meer aankomt op de vaardigheid van een coureur. "Vaak wordt de vraag gesteld hoe belangrijk bijvoorbeeld het chassis en de motor zijn en hoe belangrijk de rol van de rijder is. Ik wil niet zo ver gaan door te zeggen dat de rol van een F1 rijder er niet meer toe doet maar wij zijn daar wel erg dicht van in de buurt gekomen. Af en toe kan ik het zelf niet geloven dat de auto mij rijdt in plaats van ansersom", aldus Alesi.
Na het vertrek van Damon Hill is de 36-jarige Fransman die Siciliaans bloed in zijn aderen heeft stromen de oudste actieve formule 1 coureur. Herhaaldelijk heeft hij verkondigd zijn loopbaan bij het team van zijn vriend Alain Prost af te sluiten maar laat ook wel eens doorschemeren nog eens aan een CART kampioenschap te willen meedoen. Net als leeftijdgenoot Johnny Herbert. "Ik ben een beetje jaloers op Johnny want het is mijn droom om een kampioenschap te winnen waarbij de rijder het belangrijkste element is. Bij de huidige ontwikkelingen in formule 1, waarbij traction control weer toegestaan wordt, wordt de rol van de rijder minder belangrijk." Tot op heden kon Alesi slechts éénmaal een Grand Prix winnen, in Canada in 1985.
Over Johnny Herbert gesproken, het lijkt er inderdaad op dat hij nu bij een CART team een stoel gevonden heeft. Manager Mark Peters: "hij wacht momenteel op het papierwerk en zodra dat getekend is vertrekt hij naar de andere kant van de Atlantische Oceaan." Perkins voegde er nog aan toe dat het hier een volledig gesponsord topteam betreft dat kan bogen op een aantal jaren ervaring en dat Johnny bij dit team vanaf de eerste race een kans heeft om met dit team te winnen. "Natuurlijk zal het een geheel nieuwe ervaring voor Johnny zijn maar ik kan je garanderen dat hij er erg naar uit kijkt."