scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Heidfeld gaat testen voor Sauber

Gepubliceerd op 13 november 2000 door Ruud Mulders

Sauber Petronas zal nog moeten wachten om te horen of de jonge Fin Kimi Raikkonen een superlicentie van de FIA krijgt zodat hij volgend jaar naast Nick Heidfeld kan rijden. Voorlopig kan het Zwitserse team daarom niet veel anders doen dan met Heidfeld te gaan testen.
Peter Sauber bevestigde zijn interesse om Raikkonen inderdaad als tweede rijder te krijgen. Na de storm die Jenson Button deed opwaaien is het nu de beurt aan Kimi.
Misschien grappig om te weten dat Steve Robertson de manager van Raikkonen is, terwijl zijn vader, David Robertson, de manager van Button is. "Anything you can do I can do better", heeft Robertson Jr. misschien gedacht. Raikkonen heeft zeer weinig ervaring en kwam slechts 23 keer bij een autorace aan de start. "Ik weet dat ik nog zeer onervaren ben maar ik sta volledig open om te leren en zal daarvoor mijn uiterste best doen", gaf hij als commentaar. Er zijn in het verleden inderdaad een paar gevallen geweest waar een rijder met weinig ervaring een zgn. superlicentie van de FIA kreeg. Echter, FIA bronnen meldden dat het "uiterst onwaarschijnlijk is" dat Raikkonen goed genoeg zou zijn om op deze licentie aanspraak te kunnen maken. Bij de paar uitzonderingen die er voorheen waren werd toegestaan dat een nieuwe rijder minimaal 2,000 testkilometers moest rijden om het FIA papier in handen te krijgen. De FIA voorzitter wilde vorige week geen officieel commentaar geven omdat het "aan de FIA Worldcouncil (die op 7 december in Monaco vergaderen) is om hier een beslissing over te nemen", maar bekend is dat de voordeur van Mosley dicht blijft als het om onervaren rijders gaat. Hij vindt namelijk dat coureurs de traditionele Formule 3 en Formule 3000 weg moeten bewandelen om in aanmerking te komen voor een superlicentie. Raikkonen reed vorig jaar in de Formule Renault.
Nadat Raikkonen als het nieuwste supertalent werd gelanceerd is het begrijpelijk dat het moeilijk voor hem zal zijn om de motivatie op te brengen om in een lagere categorie van de autosport volgend seizoen van start te gaan.