Jaguar gaat nieuw hoofdkwartier bouwen

Gepubliceerd op 13 november 2000 door Martin Zoon

Jaguar Racing heeft toestemming gekregen om hun nieuwe fabriek op het terrein van Silverstone te gaan bouwen.
Voor diegenen die het circuit in de Engelse Midlands kennen, deze "Ford Motorsport Campus", zoals het complex gaat heten, komt tussen de hoofdingang van het circuit en het dorp Silverstone te liggen. Als alles volgens plan verloopt moet de campus in 2003 klaar zijn. Het eerste gebouw dat uit de klei gestampt wordt is de nieuwe windtunnel, terwijl fase twee een nieuwe fabriek voor Ford motoren-hofleverancier Cosworth wordt die waarschijnlijk in de zomer van 2002 operationeel is. Als alles klaar is zullen er naar schatting dagelijks 1.200 werknemers naar het nieuwe complex reizen.

Als deel van de herstructurering heeft de nieuwe directeur Bobby Rahal zich van de diensten van Nigel Stepney weten te verzekeren. De laatste zeven jaar werkte de Engelsman voor Ferrari waar hij voor de coördinatie verantwoordelijk was. Tijdens de races was hij betrokken als wielenwisselaar (hij brak zijn been tijdens de Europese Grand Prix op de Nürburgring bij een pitstop). Verder gonst het de laatste paar dagen van de geruchten dat Rahal op zoek is naar een nieuwe technisch directeur om Gary Anderson te vervangen. Het is niet erg duidelijk welke mensen deze rol zouden kunnen gaan innemen. Eerder dit jaar werd er gespeculeerd dat Ross Brawn geïnteresseerd zou zijn om naar Engeland terug te keren wanneer zijn contract medio 2001 bij Ferrari afloopt.
Wellicht dat Rahal zijn nieuwe technische nummer één "uit Amerika" gaat halen. Naar verluidt zijn Bruce Ashmore (nu bij Reynard, daarvoor bij Lola werkzaam) en John Travis (vroeger bij Penske op de loonlijst) redelijk ontevreden en daarom potentiële kandidaten.